Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Příspěvky, které se našly

1. 9. 2018

Atentát na hlavu Doněcké lidové republiky

/ Rubrika: Evropa

V pátek 31. 8. 2018 byl při výbuchu v kavárně zabit představitel Doněcké lidové republiky Alexander Zacharčenko. Představitelé DLR i diplomacie Moskvy připisují vinu Kyjevské vládě a její tajné službě SBU. Podle Ústavy DLR přebírají Zacharčenkovi pravomoci místopředsedové Rady ministrů.

 
Celý příspěvek

4. 9. 2018

Pokrytecké a matoucí prohlášení pseudopapeže k homosexuálnímu skandálu kardinála McCarricka

/ Rubrika: Komentáře

vatikan-museum.jpgV Perspektivách 2018/35 byl zveřejněn text prohlášení pana Bergoglia z 20. 8. 2018, které je reakcí na nejnovější medializaci sexuálního zneužívání dětí a mladistvých v USA. Františkovo prohlášení je naprosto nechutnou pokryteckou komedií.

 
Celý příspěvek

4. 9. 2018

Šokujúcí zprávy o kardinálu Wuerlovi

/ Rubrika: Církevní

 
Celý příspěvek

6. 9. 2018

Ľahojstajnosť nie je cnosť

/ Rubrika: Církevní

synkretizmus.jpg

«My všetci veríme v jedného Boha, a tak viera ako viera a človek môže byť spasený v akejkoľvek viere».

Náhľad tento menuje sa ľahostajnosťou vo viere (indifferentismus) a je ceľkom nesprávny, lebo len jedna viera môže byť pravá, a síce tá, ktorú Boh zjavil, práve tak, ako je len jeden Boh

 
Celý příspěvek

30. 9. 2018

Zlatý věk našich dějin

/ Rubrika: Komentáře

svaty-vaclav.jpgLetos si připomínáme sté výročí vzniku Československa (28. 10. 1918), osmdesáté výročí zrady zvané Mnichovská dohoda (30. 9. 1938), sedmdesáté výročí uzurpace vlády Komunistickou stranou (únor 1948) a padesáté výročí naší okupace sovětskými vojsky (21. 8. 1968). Daleko více než periodicita osmiček v našich moderních dějinách, je zarážejícím jejich dělení na tak krátké časové úseky, v nichž jsme byli porobováni rozličnými ideologickými a politickými systémy. Od začátku 20. st. je každá generace novým svědkem dalších snah o zničení naší národní a státní svébytnosti.

 
 
Celý příspěvek

Nalezené složky

Neboly nalezeny žádné složky