Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klaus chce výstup z EU

Český ministr vnitra veřejně argumentuje tím, že přijímání uprchlíků představuje bezpečnostní hrozbu. Podobně mluví i ministr zahraničí. Tím se ozřejmují nedávné tahanice mezi prezidentem a předsedou vlády. Sobotka totiž dosud poklonkoval evropské migrační politice, teď se ale přizpůsobuje větru který zavanul doma.

Donedávna byla jakákoli kritika přijímání uprchíků v médiích představována jen v těch nejčernějších barvách a najednou se odmítání přistěhovalců stalo otevřenou rétorikou nejvyšších představitelů republiky. Jestliže se může takto rychle měnit společenské klima, pak za pár měsíců se v pozornosti široké veřejnosti mohou objevit i jiná dosud tabuizovaná témata.

Takovými tématy jsou např. skutečnosti:

- k zastavení systému juvenilní justice je nutno zastavit rozvodovou politiku a privilegovat jediné manželství na celý život;

- islám jakožto ideologie odporující základním lidským právům musí být postaven mimo zákon;

- nekřesťanská náboženství nemohou mít stejná privilegia jako křesťanské církve, protože základem evropské kultury je křesťanský pojem důstojnosti lidské osoby;

- Vatikán nese zodpvědnost za prosazení multikulturalismu a likvidaci tradičních křesťanských hodnot v Evropě a jeho vměšování se do národních záležitostí je překážkou snah o nové osamostatnění se českého státu.

 

vs.