Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pochod za Ježíše, rodinu a morální hodnoty v ČR

 

(Veřejná výzva)

 

Vážení biskupové, kněží, katolíci, křesťané a lidé dobré vůle!

Na 13. 8. 2016 je naplánován gay pride v Praze, kterému předchází týdenní tzv. festival. Zablokovat tento gay pride je z několika důvodů nerealizovatelné. To ale neznamená, že křesťané v Česku a na Moravě mají spát a nic jako protiváhu nedělat.

Konkrétně navrhujeme v sobotu 20. 8. 2016 v 15:00 provést v Praze na stejné trase, kudy projde gay pride, pochod za Ježíše, rodinu a morální hodnoty. Vyjdeme z Václavského náměstí, přes ulici Na Příkopě, Revoluční, Dvořákovo náměstí, přes Čechův most a po schodech nahoru do Letenských sadů s transparenty, svěcenou vodou, za doprovodu modliteb a písní, případně duchovní mohou pronášet exorcismy a vykrápět trasu na znak očištění od zadémonizování nečistými silami. Průvodu ať se zúčastní nejen katoličtí biskupové a kněží, řeholníci a řeholnice, ale i představitelé jiných křesťanských společenství a rovněž nevěřící lidé, kteří mají dobrou vůli a nesouhlasí s morální devastací českého národa. Všem farářům, katolickým i protestantským, navrhujeme, aby další den, to je v neděli 21. 8. 2016, učinili podobný pochod v každé farnosti, nejlépe po skončení bohoslužeb anebo v optimálním čase, který k tomu určí.

Kéž si český národ vezme příklad z pravoslavných věřících na Ukrajině. Ve dnech 3.-27. 7. 2016 absolvovali nepřetržitý třítýdenní „křížový“ pochod do Kyjeva. Účastníci museli překonávat horko, únavu, a dokonce reálný strach z vážného ohrožení života. V blízkosti Kyjeva u Borispolu byli zastaveni ozbrojenými radikály a hrozilo nebezpečí krvavé provokace. Byl podminován určitý prostor, takže část účastníků mohla v tomto střetu zaplatit životem. Pochodu se přesto zúčastnilo více než 100 tisíc lidí. Kdyby radikálové nezablokovali poutníky z jiných oblastí Ukrajiny, mohla být až 1,5 milionová účast.

Proč přes všechny překážky a nebezpečí byla účast tak vysoká? Pravoslavná hierarchie všechny věřící vyzvala, aby se křížového pochodu míru zúčastnili! Co učiní hierarchie v Česku? Bude blokovat, anebo iniciovat?

Všem lidem dobré vůle v Česku vyprošují požehnání k pochodu

 

+ Eliáš

Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu

 

 

+ Metoděj OSBMr                 + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři

 

http://vkpatriarhat.org.ua/cz/?page_id=27936

3. 8. 2016