Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 3. 2017

Sekulární stát

Sekulární tzv. nenáboženský stát je podvod. Možná mnozí se mnou nebudete souhlasit. Vždyť idea sekulárního státu patří přece k základním principům demokracie – řeknou mnozí. V ústavách demokratických států je zakotveno, že stát se nezakládá na žádné ideologii. Kdo nesouhlasí se sekulárním státem, chce asi zavést nějakou náboženskou totalitu. Možná řeknete: „Chtěl bys snad, aby stát všem nanutil katolickou vír?“ „Máme se vrátit do temného středověku?“ „To je přece dnes úplně utopistická představa.“ – řekne asi většina dnešních křesťanů…

Ale podívejme se na ovoce ideje sekulárního státu. Její nesmyslnost je dnes nejlépe vidět na nucené islamizaci Evropy. Minule jsme tu slyšeli o otřesných faktech, jak prakticky funguje islámské právo šária – tedy náboženské právo – v dnešní tzv. sekulární Evropě. Tzv. demokratické a sekulární státy se dnes de facto řídí islámským náboženským právem. Všemožně podporují muslimi, přikrývají jejich nábožensky motivované zločiny, a pronásledují ty, kdo se proti muslimskému teroru jenom ozvou. Policie v Evropě už postupuje ve vztahu k muslimům a křesťanům úplně stejně jako policie v muslimských zemích. Práva se nedovoláte!

Islám pojem sekulárního státu nezná. Takový pojem se mohl rozšířit jen mezi odpadlými sekularizovanými křesťany. Jistě hlavní vinu na tom mají katoličtí církevníci a klerikálové, kteří z křesťanské Evropy chtěli udělat totalitu s křesťanským nátěrem. Církevníci si tu chtěli pod rouškou „katolictví“ udělat svůj „chalífát“. Tomu se lidé právem bránili. A protože nemohli důvěřovat církevním institucím, sekularizovali se a padli naopak do pasti iluminátů. Všimněme si ale, jak se na stát dívají islamisté: stát je buď podřízený islámu anebo je nepřátelský. Neměli bychom se v této věci trochu poučit od svých nepřátel?

Dnešní modernističtí, heretičtí křesťané vám budou tvrdit, že křesťanství má na stát opačný pohled než islám. Není to ale tak docela pravda. Pohled křesťanství na státní zřízení je v zásadě stejný jako pohled islámu! – (ŠOK!?) Obě náboženství tvrdí, že stát se má řídit jejich zásadami! Ten diametrální rozdíl je ale v obsahu těchto zásad! Rozdíl JE PRÁVĚ V TĚCH NÁBOŽENSTVÍCH! Křesťanství přináší důstojnost lidské osoby! Právě ono přineslo i samotný pojem lidské osoby i pojem její důstojnosti! Jen Ježíš Kristus zbavuje člověka hříchu, ospravedlňuje ho, posvěcuje a činí Božím dítětem! Islám v podstatě žádnou důstojnost člověka nezná! V islámských zemích dosud trvá otrokářský systém! Jedině křesťanství odstranilo otroctví! Jistě, neplatí to 100 %, ale pokud někdy v dějinách byla společnost bez otroctví, pak to bylo jen v křesťanských státech! Dnes jsme v situaci, kdy se otrokářství pomalu začíná vracet! Jak křesťanství, tak islám chce tedy, aby stát byl založen na jejich náboženství. ROZDÍL JE V OBSAHU TĚCH NÁBOŽENSTVÍ.