Jdi na obsah Jdi na menu
 


Impeachment papeži Františkovi

Bývalý papežský nuncius v USA (2011-2016), arcibiskup Carlo Maria Vigano, zveřejnil 11stránkový dokument o spoluvině papeže Františka na krytí pedofilie a homosexualismu a vyzval Františka k rezignaci.

Citace arcibiskupa: „V této mimořádně dramatické chvíli pro církev musí (František) uznat své chyby a v souladu s proklamovaným principem nulové tolerance musí být papež František tím prvním, kdo rezignuje a půjde příkladem kardinálům a biskupům, kteří spolu s ním kryli McCarrickovo zneužívání.“

Nuncius C. M. Vigano už v červnu 2013 informoval papeže Františka o pedofilních zločinech washingtonského kardinála. František kardinála nejenže nepotrestal, ale sňal z něho i dřívější sankce a rehabilitoval ho. Tím se František dopustil zločinu pošlapání Petrova úřadu a zneužil ho proti Bohu i proti církvi.

Jak reagoval František po výzvě k rezignaci při návštěvě Irska ve dnech 25.-26. 8. 2018? S farizejským patosem pronesl: „Neexistuje nikdo, koho by nezasáhly příběhy mladých lidí, kteří se stali oběťmi zneužívání, byli okradeni o svou nevinnost a zanecháni napospas zjizvení.“ Otřesnou realitou však je, že František k tomuto utrpení nevinných obětí dodnes systematicky vytváří podmínky! Má proto větší vinu než pedofilní kněží či pedofilní kardinál v USA.

Dále František v Irsku prohlásil: „Tato otevřená rána nás nutí k tomu být pevní a rozhodní při hledání pravdy a spravedlnosti.“ František je ale naopak pevný a rozhodný při likvidování pravdy a spravedlnosti. Místo pokání a rezignace dále cynicky ničí církev herezemi a zlým příkladem. Když ho už dříve čtyři kardinálové upozornili na hereze v jeho exhortaci Amoris laetitia, kde popírá objektivní morální normy, cynicky to bojkotoval.

Byzantský katolický patriarchát zveřejnil na základě Písma (Gal 1,8-9) a věroučné buly Pavla IV. Cum ex apostolatus officio Františkovu exkomunikaci a znovu klade před celou katolickou církev otázku: Je František Bergoglio heretik, nebo není? Odpověď je jasná: František je heretik, stáhl na sebe anathemu a úřad okupuje nezákonně!

Od chvíle, kdy apoštolský nuncius zveřejnil na podkladě důkazů požadavek Františkovy rezignace, každý biskup a kněz je povinen přestat zmiňovat v liturgii jméno Františka, dokud se veřejná kauza nevyřeší. Pokud by chtěl nějaký biskup v tomto období trestat kněze za to, že Františka ve mši sv. nezmiňuje, protože čeká na vyjasnění kauzy, takový biskup tím přebírá spoluvinu na morálních zločinech obžalovaného. Kdo v této situaci dále Františka zmiňuje, jeho liturgie je neplatná, protože na sebe stáhl exkomunikaci latae sententiae.

 

+ Eliáš

Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu

 

+ Metoděj OSBMr                  + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři

 

 

28. 8. 2018