Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2020

Rouška prospívá, anebo škodí? (Otevřený dopis prezidentu Zemanovi)

Rouška prospívá, anebo škodí?

(Otevřený dopis prezidentu Zemanovi)

Vážený pane prezidente,

velmi si Vás vážíme a oceňujeme, že jste se v mnohých věcech dokázal postavit proti proudu i mimořádně velkým tlakům. S bolestí ale musíme konstatovat, že jste uvěřil jednostranné informaci o koronaviru a nošení roušek. Vaše doporučení nosit roušky zřejmě vyplynulo z opomenutí moudrého principu „Audiatur et altera pars“.

Odborníci ve virologii a imunologii se k rouškám vyjadřují asi takto: proti viru nepomohou a organismu škodí. Jednak snižují imunitu a jednak nutí zpětně vdechovat CO2 a své vlastní toxické zplodiny a bakterie. My také nejsme odborníci, abychom Vás poučovali, pouze citujeme odborníky a uvádíme objektivní fakta.

Rovněž online sledování koronaviru je jedna z veřejně odsouzených technologií na vyvolání a udržování paniky.

Věříme, že jste v žádném případě svá slova neřekl z důvodu, abyste hnal vodu na mlýn koronapsychóze. Zřejmě jste svůj postoj postavil na názorech určitých lékařských autorit, které Vám podaly problematiku jednostranně a tendenčně. Možná jste nepředpokládal, že otázka Covid-19 není pouze zdravotnickou problematikou, ale je více otázkou politickou. 

Je lidské se mýlit, ale je hrdinské si omyl přiznat a oddělit se od něj.

Možná Vás v tomto pohledu na roušky ovlivnil negativní příklad českých biskupů z pouti ve Staré Boleslavi, kde málem orouškovali i lebku svatého Václava.  

Z mnoha informací bychom chtěli upozornit jen na velmi aktuální dokumentární film, který problematiku rozebírá komplexně: https://word-of-truth.wistia.com/medias/efnvwlht63

Ať Vás Bůh chrání a žehná Vám!

 

 

+ Metoděj OSBMr                 + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři Byzantského katolického patriarchátu

 

17. 10. 2020

 

 

Byzantský katolický patriarchát (BKP) je společenství mnichů, kněží a biskupů, žijících v klášterech. V čele BKP stojí patriarcha Eliáš s dvěma biskupy-sekretáři +Timotejem a +Metodějem. BKP povstal z potřeby hájit základní křesťanské pravdy proti herezím a apostazi. Pseudopapeže Bergoglia neuznává a nepodřizuje se mu.