Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohlášení k otázkám souvisejícím s volbami


 

Vyhlášení Ukrajinské pravověrné řecko-katolické církve v ČR k důležitým společenským otázkám souvisejícím s prezidentskými volbami

 

Ukrajinská pravověrná řecko - katolická církev v České republice (UPŘKC v ČR) je východní církví byzantského obřadu s katolickou tradicí a věroukou. Není jurisdikčně podřízená Vatikánu a rovněž není jurisdikčně podřízená ani církvi na Ukrajině, která má téměř stejný název.

 

Dnes dochází k programované likvidaci všech morálních, křesťanských i národních hodnot. Horlivým zastáncem této dekadentní a antidemokratické ideologie je kandidát na post prezidenta, Karel Schwarzenberg. Neurčité fráze jeho programu o toleranci, lidských právech a boji proti extremizmu, nijak nevysvětlují, koho a co bude tolerovat a koho naopak bude, pod heslem boje proti tzv. extremizmu, potírat. Co konkrétně těmito předvolebními frázemi míní, názorně demonstruje jeho postoj k naší náboženské menšině. Celkem šesti dopisy jsme ho prosili o zamezení diskriminace, která se děje vůči naší církvi odmítáním zákonné registrace na Ministerstvu kultury ČR (Mgr. Alena Hanáková z  TOP 09). V pořadu Českého rozhlasu „Hledá se prezident“ se Schwarzenberg vyjádřil, že naše církev, a tím i náboženská svoboda, je mu „ukradená“. Takto v praxi vypadá program lidských práv prosazovaný panem Schwarzenbergem.

O sobě říká, že je asi mizerný křesťan, ale přesvědčený katolík. Přitom si pokládá za čest, že za Českou republiku podepsal Lisabonskou smlouvu, která ničí všechny morální i křesťanské hodnoty.

V dnešní politice není na prvním místě otázka ekonomiky, ale otázka morálních hodnot. Jde o časný i věčný život příslušníků našeho národa. Jde o životy jeho nenarozených členů. Jde o životy dětí, které mají být v blízké budoucnosti adoptovány osobami neschopnými vytvořit rodinné prostředí. Rovněž o životy dětí, které jsou unášeny a „rozebírány“ na orgány. Jde o životy mládeže, která je devastována drogami, pornografií atd. Jde o životy starých a nemocných, kteří jsou již v Evropě průmyslově likvidováni tzv. eutanazií, a nejen oni. Jde o věčný i časný život každého, komu kandidát na prezidenta v těchto týdnech zatajil, o co v jeho politickém programu ve skutečnosti jde.

Naše církev UPŘKC z vlastní zkušenosti poznala, že politika Schwarzenberga nemá nic společného s demokracií, ale prosazuje nový totalitní systém s podivnou neo-inkvizicí na křesťany.

 

o. Václav S. Cigánek

Ukrajinská pravověrná řecko-katolická církev

Praha 18. 1. 2013