Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Українська правовірна греко-католицька церква в Чеській республіці об’єднує в себі як візантійський, так і латинський обряди. Тому використовує і скорочену назву - Правовірна католицька церква (UPŘKC v ČR=PKC v ČR). Наша церква є відділенна від псевдопапи Франциска, від сучасного Ватикану і від підлеглої йому ієрархії. Ми є в повній єдності віри з Візантійським Католицьким Патріархатом, який сьогодні обороняє та представляє католицьку правовірність тим, що Патріархат захищає сутність католицькоі віри, виконує в католицькій церкві службу, яку мав би виконувати правовірний Папа, бо церква заснована на апостолах і пророках (Еф. 2,20).

Ієрархія, яку провадить псевдопапа Франциск, на себе, відповідно до Нового Завіту (Гал. 1, 8-9) та булли Папи Павла ІV (“Cum ex apostolatus oficio”, р. 1559), стягнула на себе прокляття за звістування фальшивої Євангелії! Йдеться про історично-критичне піддання сумніву Святого Писання, релігійний синкретизм, втілений до ініціативи під назвою „Дух Асижу“ та брехливу маніпулятивну заміну правдивого Бога Отця нашого Господа Ісуса Христа на ісламского божка з Мекки! Ці єресі перекреслюють сутність Церкви Христової та християнства взагалі. Від цих єресей Правовірна Католицка Церква відділена і у Св. Літургії не згадує псевдопапу Франциска, ані жодного з йому підлеглих єпископів! Замість цього молимося за майбутнього правовірного наступника св. апостола Петра, тобто Папу, та згадуємо правовірних єпископів!

Правовірна Католицька Церква згідно чеського Закону про церкви (Zákon o církvích z.č. 3/2002 §6) є церквою діючою на території Чеської Республіки, не зважаючи на відсутність юридичної реєстрації. В 2011 році Українська Правовірна церква подала запит на реєстрацію та отримання правового статусу. Після виконання всіх необхідних умов, в дозволі на реєстрацію і правовому статусі було відмовлено з чисто політичних та ідеологічних причин. Це сталося так через тиск єретиків з клеру (Гучко, Граубнер) та під керівництвом священника-відступника міністра культури Даніела Германа. Зусилля для реєстрації нашої церкви були зумовлені намаганням отримати певний юридичний захист від атак цих церковних єретиків. Детальну інформацію про перебіг реєстрації можете прочитати тут...

Саме у відмові реєстрації, зробленої під тиском єретичних ієрархів, ми бачимо Божу волю! Ми не хотіли створювати і не створили нову церкву! Бо віримо в єдину святу собрну апостольську Церкву Христову, яку пекельні ворота не подолають! Наша Правовірна Католицька церква в єдності з ВКП визнає правдиве католицьке вчення, без єресей, є правдивою Христовою католицькою церквою тому, що жодне нове вчення, на відміну від єретиків, не прийняла. Поки єретики є в середині церкви, так би мовити, раковими клітинами, та через свої єресі стають мертвими членами, правовірна церква творить сутність Христової Церкви тому, що зберігає Христове вчення і традицію апостолів, мучеників та святих. Саме ці єретики, які інфікують церкву з середини, правовірне вчення ліквідують.

Від правовірної церкви єресями відділився і від неї відпав недійсний папа Франциск та всі, хто є з ним в єдності. Святі таїнства цих, відділених від Христа єретиків, є недійсними! Саме вони публічно заперечують навіть і віру в Триєдиного Бога, прирівнюючи Його з мусульманським божком Аллахом! Саме цим заперечують втілення Божого Сина, нашого Господа Ісуса Христа, Його відкупительну смерть на хресті та славне Воскресіння на третій день! Кожний щирий католицький священник від цих єресей та їх прихильників мусить відділитися!

Ці єретики, своїми атаками на правовірних католиків, спричиняють те, щоб всюди виявилося, які церковні спільноти є правдивою католицькою церквою і щоб від них правовірні католики відділилися та увійшли до спільності зі своїми одновірцями, тобто правовірнодумаючими. Нашим головним завданням не є воювати проти цих єретиків, але голосити повноту правди Євангелії. А до цієї правди віри католицької належить і факт, що “не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської, не можете бути учасниками столу Господнього і столу бісівського” (1Кр.10,21). Учасниками столу бісівського є ті, хто прийняли єресь синкретизму, основану на толеруванні поганських культів. Вони замінюють Господа на Аллаха та стверджують, що буддисти та інші погани поклоняються правдивому Богу або, що їх релігія є дорогою до правдивого Бога. З такими єретиками не може правовірний католик творити жодну спільноту. Коли б її мав, то вже не є ані католиком, ані правовірним! (Слова “католик” та “правовірний” означають одне і теж. Слово “правовірна” використовуємо в назві церкви для відрізнення від єретиків і акцентуванні того, про що йдеться в нашій спільноті – про збереження недоторканного скарбу католицької віри).

Не потрібно засновувати правовірну католицьку церкву в країні, де ця церква живе від часів св. Кирила і Методія. Ми на цій вірі наполягаємо і традицію церкви наших батьків продовжуємо. Кожний, хто зберігає католицьку віру і відділився від єресей псевдопапи Франциска, є членом цієї єдиної католицької церкви! Правовірна католицька церква, яка діє в ЧР, творить повну єдність віри з Візантійським Католицьким Патріархатом та об’єднує в собі як візантійський, так і латинський обряди.

Ця інтернетсторінка Правовірної Католицької Церкви служить для тих, які хочуть дізнатися більше про нашу віру, про наші богослужіння та життя церкви, а також дізнатися більше про наше ставлення щодо подій у суспільному та церковному житті. Тим, хто прагне правовірної спільноти та дійсних Таїнств, ця сторінка надає контактну інформацію. Ви можете завітати на наші Богослужіння або нам написати.