Jdi na obsah Jdi na menu
 


Потреба живої молитви

Найважливіше заняття в житті

В теперішній час багато людей (і навіть практикуючих християн), думають, що молитва є некорисною, неприбутковою, а час використаний на неї є змарнований. Але це є брехня! Молитва є найважливішим і найпотрібнішим заняттям у житті кожного щирого віруючого. Молитва є дана нам для того, щоб ми могли перебувати у щоденному внутрішньому з’єднанні з Богом. Коли до нас прийдуть гості, ми відкладаємо все на бік і приділяємо їм всю свою увагу. Кожному своєму гостеві ми даємо право розмовляти з нами. Але для Одного – для Ісуса, не маємо часу та відкидаємо відносини з Ним. Він є Той хто нас любить, як ніхто інший, тужить за нами, як ніхто інший, Він той Який каже: «Хочу перебувати з тобою і в тобі». Він є більше ніж цар. Він є наш Сотворитель, наш Отець, наш Спаситель і Приятель, Якому належить право першості на нашу любов і на наш час. Він щодня стукає до нас і просить, щоб ми знайшли для Нього час.

 

Плоди молитви

Християнське прислів’я говорить: «Яка твоя молитва таке твоє й життя». І це є правда! Хто починає свій день молитвою, має більше сили для виконання своїх обов’язків. Хто день молитвою завершує, є більш врівноважений для відпочинку і сну. Людина, яка правдиво молиться та щиро шукає Божу волю, краще використовує свій час і веде впорядковане життя. Хто дійсно молиться не живе в депресії чи в страсі, чи в розпачі бо все, що має довіряє Богові і знає, що Він ним піклується. Хто молиться, той не падає в залежність від алкоголю, куріння, наркотиків, нечистоти чи чогось іншого. Бо вирішення своїх проблем і силу щоб жити черпає з Божого Серця. Хто дійсно молиться той має ясний розум, просвічений живою вірою, та здорову міцну волю бо Бог просвітлює його розум і скріплює його волю. Він має силу протистояти гріхові та спокусі. Хто дійсно молиться той знає Божу волю і отримує силу, щоб її виконати. Батьки, які правдиво моляться, знають як виховати своїх дітей по Божому і що є найважливішим для них. Молодь, яка молиться, не бунтується проти своїх батьків і отримує силу, щоб боротись з гріхом та зберегти своє серце чистим. Подружжя, яке разом молиться, ніколи не розпадеться. В молитві знайдемо Ісуса, Який нас любить і потішає, Який вказує на гріх і тим, що каються прощає. Коли людина дійсно молиться, тоді вона є направду свобідна і щаслива бо в ній живе Христос. Чи хочете ви правдиве щастя і свободу? Почніть правдиво молитися!

 

Як молитись?

Багато людей кажуть: «Я молюсь, але моя молитва щось не діє. Життя не міняється, проблеми не вирішуються. Напевно Бог мене не чує або така вже моя доля!» На це Боже Слово відповідає: «Ви просите та не одержуєте бо зле просите, щоб розтратити на ваші втіхи» (Яків 4, 3). Отже, маємо навчитися правильно молитися. А що конкретно робити щоб навчитись молитися?

Апостоли прийшли до Ісуса і просили Його: «Господи, навчи нас молитися!» Так само, як Його учні, можемо до Нього прийти і ми. Він знає, що ми маємо перешкоди та труднощі, тому хоче нам допомогти. Врешті-решт навчимося молитися, коли почнемо і витримаємо. Почни з того, що в тебе лежить на серці, іди до Нього такий який ти є, таким тебе бажає Бог. Скажи Йому про свої проблеми, болі, сумніви… Отже, почни і витривай!

Певний порядок і регулярність сприяє кожній справі – і молитві. Щоб була ефективною молитва, вона повинна мати порядок, час і місце. Секрет молитви полягає в тому, що ми проводимо свій час з Богом, взиваючи до Нього. Не втратиш, але навпаки здобудеш! Ісус сказав: «Без Мене нічого робити не можете». Отже, знайди час, не бійся його дати Богові! Дай час Богові!

Знайди спільноту і церкву, в якій зможеш правдиво молитися і разом з іншими будувати братню спільноту. Тут, на чужині, без духовної підтримки і живої спільноти затратишся ак духовно так і фізично.

 

Свідчення з молитви

Оксана поїхала на заробітки за кордон. Кожного дня під час тижня працювала на фабриці. По дорозі на роботу вона проходила повз церкву, до якої кожного разу перед працею заходила, щоб помолитися і попросити благословення на цілий день. Одного разу Оксана запізнювалась на роботу і, проходячи біля церкви, подумала: «Не маю часу вже пізно! Помолюсь по-дорозі». Але внутрішній голос їй підказував: «Оксано, зайди до церкви!» Після кількох вагань, вона  все ж таки зайшла до храму і помолилась свої щоденні молитви. Потім вийшла і пішла на роботу. За кілька метрів до фабрики, Оксана побачила велику метушню, пожежні машини і машини швидкої допомоги. В цеху, де вона працювала, стався вибух і загинуло декілька людей, власне тоді коли вона молилась в церкві. Так через молитву і вірність Оксани Ісусові Бог врятував їй життя.

 

Запам’ятай!

Молитися – не означає промовити механічно декілька молитов. Молитися – означає шукати Христа, намагатися з’єднатися з Ним всім своїм єством, віддавати Йому свої гріхи, ділитися з Ним своїми проблемами, болями і радощами, дякувати Йому за все…

 

Основне в молитві з’єднуватися постійно з Ісусом через живу віру, прагнути залишитись з Ним. Це з’єднання з Богом полягає в простоті і убогості духа.

 

Ціль молитви полягає в тому, щоб навчитися довіряти Ісусові і любити Його всім серцем, всією душею, всією силою, та всією думкою, а ближнього свого, як самого себе.

Не відкладай! Почни молитися! Ісус чекає тебе!

 

Молитва

Господи Ісусе Христе, вірую що Ти помер за мене на хресті і воскрес на третій день із гробу. Приймаю Тебе до свого серця і віддаю тобі моє життя. Прости мені мої гріхи (скажи які) і дай мені Духа покаяння. Віддаю Тобі також мою проблему (скажи яку).

За все Тобі дякую, Ісусе. Амінь.

Отче наш… Богородице Діво… Слава Отцю…