Jdi na obsah Jdi na menu
 


Програма християнського життя

Про перших християн Святе Письмо говорить, що «вони постійно перебували в апостольській науці та спільності, на ламанні хліба й молитвах» (Діянь 2, 42). Це була програма духовного життя християн. Боже слово навчає нас, що і ми маємо втілювати цю програму, щоб жити повноцінним життям. Вона складається з 4 пунктів:

апостольська наука де вірні пізнають свого Господа і Спасителя Ісуса Христа, правди віри через слухання і читання Божого Слова.

спільнота де вірні діляться своїм досвідом життя з Богом, духовної боротьби; своїми проблемами і щоденними клопотами; підбадьорюють одні одних і підтримують; обговорюють різні актуальні тематики.

ламання хліба – Євхаристія під час якої вірні проживають жертву Ісуса Христа за нас і за наші гріхи на хресті та з’єднуються з Ним у Святому Причасті.

молитва під час якої вірні спільно і приватно проживають з’єднання з Ісусом, правди віри, довіряють Богові свої проблеми і моляться одні за одних.

Дотримання цих принципів приносило великі плоди в житті кожного віруючого і Церкви, а їх занедбання завжди приводило до духовного і морального занепаду кожного віруючого і Церкви. Чому Церква і християни перебувають в такій великій кризі? Бо не живуть Божим словом і не втілюють його до щоденного життя. Щоб християнство могло ожити, щоб могло прийти пробудження потрібно реалізувати ці 4 принципи – духовну програму, яку подає нам Боже слово. Найкраще це зробити через святкування неділі. Маємо розпочати святкувати неділю згідно цих 4 принципів. Без цього не прийде пробудження і воскресіння до нашого життя, до наших сімей, народу та Церкви. Основне є почати, не відкладати.