Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

1. 11. 2019

Nebeská blaženost

/ Rubrika: KÁZÁNÍ

pismo.jpgPodstatou nebeské blaženosti je vidění Boha tváří v tvář. Toto vidění Božské přirozenosti však může mít jedině ten, kdo sám na tomto Božím životě má účast, v kom Bůh žije a kdo je přetvořen podle obrazu jeho podoby, tedy k obrazu Syna Božího, Pána Ježíše Krista.

 
Celý příspěvek

1. 11. 2019

Je čas na pokání

/ Rubrika: KÁZÁNÍ

pismo.jpgJe čas i milost k pokání, protože Bůh je dobrý a všechno, co stvořil, stvořil s dobrým úmyslem, k dobru, ke spáse. 

 
Celý příspěvek

5. 11. 2019

Důležitost modlitby při práci

/ Rubrika: Slovo patriarchy

chlapec-s-bibli.jpgVíme, že Bůh zasahuje, když se člověk modlí a dává Mu své problémy.

 
Celý příspěvek

12. 11. 2019

Kdo je arcibiskup Viganò

/ Rubrika: APOLOGIE

vigano.jpgV dnešní mimořádné situaci, kdy kardinálský sbor (v důsledku apostaze) již neexistuje, musí být i volba papeže vykonána mimořádným způsobem.

 
Celý příspěvek

15. 11. 2019

Nebojme se soudu

/ Rubrika: KÁZÁNÍ

pismo.jpgNení totiž ani možné, aby jednoho člověka potkaly všechny katastrofy, o kterých se v Písmu mluví. Budeš-li pronásledován, a bude-li ti hrozit mučení, pak už se nebudeš bát ani ohně z nebe, ani přicházejících válek. Válka i oheň z nebe budou pravděpodobně znamenat osvobození od tvých pronásledovatelů.

 
Celý příspěvek

19. 11. 2019

Naše cesta má být Kristus

/ Rubrika: Slovo patriarchy

chlapec-s-bibli.jpgPrvní Boží přikázání zní: Miluj Boha celým srdcem, celou duší a vší silou. Avšak v našem srdci vnímáme kontrast: Chci to vykonat, ale nemohu.

 
Celý příspěvek

22. 11. 2019

Kristus Král všech lidí, rodin i států

/ Rubrika: KÁZÁNÍ

kristus-cesta--pravda.jpgZavedením svátku Ježíše Krist Krále zakončil Pius XI. jubilejní rok 1925. Připomenul tak pro všechny věky královská práva Krista na celý svět. Tento svátek je plamenným protestem proti sekularizmu a liberalizmu, který zbožňuje stát a přehlíží Boží autoritu a povinnost všech veřejně uznávat vládu Ježíše Krista ve všech oblastech, tedy i v řízení státu.

 
 
Celý příspěvek

26. 11. 2019

Pravidla a vztahy

/ Rubrika: Slovo patriarchy

chlapec-s-bibli.jpgJežíš v evangeliu říká velmi prosté pravidlo: Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, jednejte i vy s nimi.“ (Lk 6,31)

 
 
Celý příspěvek

30. 11. 2019

Buďte připraveni

/ Rubrika: KÁZÁNÍ

pismo.jpgKdyž pozorujeme svět minulý i současný, můžeme podlehnout dojmu, že vláda zla je téměř všeobecná, vždy a všude přítomná. Ale Boží slovo nás poučuje, že nastane čas, kdy se zjeví vláda Božího pokoje. 

 
Celý příspěvek

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky